Geschiedenis

Vroegere jaren

28 augustus 1971 is een gedenkwaardige dag in de historie van Sjiwa. Een groep Baarlose jongeren betrekt de kelder van het toenmalige patronaat om deze te gebruiken als open ontmoetingscentrum.

De eigenlijke oprichting is een feit als deze locatie wordt voorzien van een bar, een muziekinstallatie en zitmeubilair. Na die tijd komt er een actief bestuur dat regelmatig activiteiten en concerten organiseert. Ook worden diverse commissies opgericht en vinden er regelmatig verbouwingen plaats helemaal uitgevoerd door de vrijwilligers zelf.

Sjiwa heeft zich ook ingezet voor goede doelen. Zo werd er actie gevoerd voor verkeerslichten aan de Napoleonsbaan bij hotel De Molen.

Al gauw werd het 10 jarig bestaan gevierd met een openluchtconcert op sportpark De Berckt met niemand minder dan de bands ”Kansas” en “Foreigner”. In de jaren daarna komen er nog meer grote bands naar het pitoreske Baarlo zoals “The Outlaws”, “Fates Warning”, “Bruce Dickinson”, “Tyketto”, “Nils Lofgren” , “The Sweet”, “Survivor”, “Uriah Heep”, “The Stranglers”.

Een ander hoogtepunt is in 1996 toen Sjiwa het 25 jarig bestaan vierde met een eigen Sjiwa bier “JUBILE” en een heuse competitie tussen groepen bezoekers.

Hedendaags

Tegenwoordig zijn er nog enkele vaste activiteiten bijgekomen bijvoorbeeld het welbekende Progpower Europe festival i.s.m. de St. Progpower, het Ammytreffen i.s.m. een groep Ammyrijders, de Kallebeskesaovend met de vastelaovend en niet te vergeten de Feesttent met de kermis! Daarnaast worden er tegenwoordig veel activiteiten georganiseerd voor de jeugd van en rondom Baarlo.

Sjiwa is op haar eigen wijze een verrijking voor de geschiedenis van Baarlo gebleken en voor een degelijk gevarieerd aanbod van activiteiten wil men ook graag tot ver in de toekomst garant blijven staan. Hopelijk kunnen in de toekomst nog vele bezoekers, vrijwilligers en bands hun ei kwijt bij deze organisatie van en voor de Baarlose jeugd: jong en oud!

Contact

© 2024 – Sjiwa Baarlo

Tickets