Datum/Tijd
Date(s) - 5 maart
19:15 - 23:59

Locatie
Sjiwa Baarlo

Categorieën


 Op 5 maart viert Armed Cloud de eerste verjaardag van het derde album ‘Torque’ in prog metal tempel SJIWA (Baarlo, NL). Na de release heeft het album lovende kritieken gehad van grote bladen en e-zines als Sea of Tranquillity, Metalfan, Rockportaal, Wings of Death, Festivalinfo, Brothers in Raw, Lords of Metal, Musiczine.be, Progwereld en Saitenkult.de.

“Vorig jaar wilden we in SJIWA twee keer coronaproof voor 60 man publiek te spelen op de dag van release, maar de strengere COVID maatregelen stonden dat niet toe. Daarna probeerden we het nog een keer, maar weer gooiden de maatregelen roet in het eten!” zegt drummer Rico Noijen. Bassist Boris Suvee haakt in. “We vinden dat dit album een waardige releaseshow verdient, getuige de vele goede reviews en interviews. Zorg dus dat je erbij bent, want vroege vogels krijgen korting!”

‘Torque’ kwam in 2020 uit op cd en limited edition vinyl via MEY Productions. Het album is opgenomen en geproduceerd in de Toneshed Recording Studio van Erwin Hermsen.

Het vermaarde Meadows van Silhouette-gitarist Daniël van der Weijde opent de feestelijke avond met hun op Haken en Dream Theater geïnspireerde prog metal. De afsluiting ligt in handen van de Duitse alternatieve prog metal groep Blossom Cult die ook bij het label MEY Productions zitten.

In de aanloop naar de “1 Year Anniversary”-show heeft Armed Cloud nog een aantal leuke muzikale en visuele verrassingen in petto.

Op de avond zelf serveert Armed Cloud hun eigen biertje de “Tripel Torque”, gebrouwen door de Limburgse brouwer Pater Ploeper.

De zaal opent om 19.15 en de eerste band start om 20.15.

Kaarten zijn te koop in de webshop.

Armed Cloud – Heat of Darkness:  https://www.youtube.com/watch?v=_qL2q71EH_E
Meadows – Modern Emotions: https://www.youtube.com/watch?v=BfJSSvr12Mc
Blossom Cult – State of Masks: https://www.youtube.com/watch?v=hCRDFeI6TVc